![Muffiny piernikowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/IMG_3617-300x300.jpg)
Muffiny piernikowe
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
proszek do pieczenia, soda - 2 łyżeczki
przyprawy korzenne: imbir, gałka muszkatołowa, cynamon, goździki - 2 łyżeczki
jajka - 2 szt.
cukier trzcinowy - 60 g
mleko - 200 ml
masło - 4 łyżki
miód - 4 łyżki
pieprz - 1 szczypta
kandyzowana skórka pomarańczowa - 1 garść
orzechy włoskie garść
rodzynki garść
Dodatkowe informacje:
Upieczone muffiny możemy dekorować roztopioną gorzką czekoladą i posypać kolorową posypką. Nie martwmy się, gdy nie mamy na to czasu- ze skórką pomarańczową wygląda równie ładnie!Autor przepisu: Paulina Sikorska.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.