Bigos
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, grzyby, wieprzowina
Składniki:
boczek - 250 g
karkówka - 250 g
dżem śliwkowy - 4 łyżki
suszone daktyle - 10 szt.
suszone śliwki - 12 szt.
ziele angielskie - 1 garść
liście laurowe - 50 szt.
sól - 3 szczypty
pieprz - 1 garść
rozmaryn - 1 garść
majeranek - 1 garść
koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Bigos podajemy w miseczce, posypany kolorowym pieprzem, idealny na Boże Narodzenie!Autor przepisu: Paulina Sikorska.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Na noc można wystawić bigos na balkon a w zimę, gdy temp. w nocy są ujemne najlepiej wstawić garnek do lodówki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.