![Świąteczne ciasto bakaliowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/ciasto-266x300.jpg)
Świąteczne ciasto bakaliowe
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 250 g
łuskane migdały - 200 g
cukier - 60 g
drożdże - 20 g
mleko - 1/2 szklanki
rodzynki sułtańskie BIO - 50 g
mieszane kandyzowane owoce - 60 g
rum - 1 kieliszek
sól - 1 szczypta
cukier puder - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Najlepiej smakuje z kawą lub herbatą.Autor przepisu: Ewa Dams.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Można udekorować kolorową posypką lub cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.