Świąteczne ciasto bakaliowe
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 250 g
łuskane migdały - 200 g
cukier - 60 g
drożdże - 20 g
mleko - 1/2 szklanki
rodzynki sułtańskie BIO - 50 g
mieszane kandyzowane owoce - 60 g
rum - 1 kieliszek
sól - 1 szczypta
cukier puder - 1 łyżka
Dodatkowe informacje:
Najlepiej smakuje z kawą lub herbatą.Autor przepisu: Ewa Dams.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Można udekorować kolorową posypką lub cukrem pudrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.