Burger z migdałów, słonecznika i orzeszków
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jogurt naturalny - 1/4 szklanki
migdały cięte BIO - 2/3 szklanki
solone orzeszki ziemmne - 2/3 szklanki
wyłuskane nasiona słonecznika - 2/3 szklanki
posiekana zielona papryka - 1/2 szklanki
ząbek czosnku - 1 szt.
ocet winny - 1 łyżka
chlebki pita - 4 szt.
liście sałaty do przybrania - 4 szt.
plasterki pomidora do przybrania - 4 szt.
Dodatkowe informacje:
Podawać w chlebkach pita albo np. w bułkach hamburgerowych.Autor przepisu: Irena Grummich.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.