![Chleb pszenno-żytni](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/35-photo-main.jpg)
Chleb pszenno-żytni
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: pieczywo
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, pszenica, żyto
Składniki:
mąka żytnia razowa typ 2000 BIO - 1/2 szklanki
mąka żytnia typ 720 BIO - 3 szklanki
mąka pszenna typ 550 BIO - 4 szklanki
sól morska - 1 łyżeczka
zaczyn chlebowy - 1/2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Podajemy ze świeżym masłem. Chleb będzie najlepszy po 3-4 dniach, pokrojony na cienkie kromki. Przechowujemy go w bawełnianej torbie.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.