![Wermiszel na słodko](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/wermiszel_na_slodko.jpg)
Wermiszel na słodko
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
masło lub margaryna - 4 łyżki
wiórki kokosowe - 1/3 szklanki
posiekana cebula - 1/2 szklanki
cukier - 1-3 szklanka
mielony kardamon - 1 łyżka
szafran - 2 szczypty
posiekane orzechy nerkowca - 1/4 szklanki
posiekane pistacje - 1/4 szklanki
Dodatkowe informacje:
Podawać na talerzykach.Autor przepisu: Andrzej Grummich.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.