![Tosty francuskie z plastrami pomarańczy w czekoladzie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/P1070772-300x300.jpg)
Tosty francuskie z plastrami pomarańczy w czekoladzie
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): francuska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, nabiał, jajka, kakao, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
jajko - 1 szt.
mleko - 100 ml
miód - 1 łyżeczka
cynamon - 1 szczypta
pomarańcza - 2 szt.
woda - 500 ml
cukier - 200 g
gorzka czekolada - 100 g
Dodatkowe informacje:
Francuskie tosty podajemy z kandyzowaną pomarańczą, miodem i cynamonem.Autor przepisu: Antonina Kolo.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Tosty smażymy na maśle z dwóch stron do zarumienienia.
Pomarańcze kroimy w cienkie plastry. Zalewamy szklanką wody (250 ml) i gotujemy przez 15 minut. Wodę odlewamy i zalewamy ponownie szklanką wody, dodając cukru. Gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. Odsączamy plastry i suszymy na kratce przez noc.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.