Soczewica w sosie imbirowo-cytrynowym
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 1 szt.
oliwa z oliwek extra virgin bio planete kilka kropel
cebula dymek - 5 szt.
czosnek - 5 ząbków
imbir świeży - 5 cm
pomidor - 2 szt.
śmietana ekołukta - 200 g
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Soczewicę podajemy z jajkami sadzonymi, posypaną świeżą natką pietruszki lub kolendrą.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.