![Soczewica w sosie imbirowo-cytrynowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/110-photo-main.jpg)
Soczewica w sosie imbirowo-cytrynowym
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, strączkowe, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
liść laurowy - 2 szt.
ziele angielskie - 1 szt.
oliwa z oliwek extra virgin bio planete kilka kropel
cebula dymek - 5 szt.
czosnek - 5 ząbków
imbir świeży - 5 cm
pomidor - 2 szt.
śmietana ekołukta - 200 g
sól - 1 szczypta
pieprz - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Soczewicę podajemy z jajkami sadzonymi, posypaną świeżą natką pietruszki lub kolendrą.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.