![Świąteczne ciasto drożdżowe z bakaliami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/bakalie2-300x300.jpg)
Świąteczne ciasto drożdżowe z bakaliami
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
drożdże - 25 g
cukier - 1/2 szklanki
jaja ekologiczne BIO - 1 szt.
masło - 3 łyżki
sól - 1 szczypta
daktyle BIO - 150 g
orzechy włoskie BIO - 150 g
sok pomarańczowy - 1 szklanka
miód - 4 łyżki
żółtka - 2 szt.
Dodatkowe informacje:
Podajemy z czarną herbatą z dodatkiem przypraw korzennych i plasterkiem cytryny.Autor przepisu: Małgorzata Radecka.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Pieczemy 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.