![To-Fu z sosem imbirowo-czosnkowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/Tofu-w-sosie-imbirowy.jpg)
To-Fu z sosem imbirowo-czosnkowym
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, sezam, pszenica
Składniki:
Cukier - 20 g
Sos sojowy jasny - 30 g
Olej roślinny - 30 g
Świeży imbir - 10 g
Por - 10 g
Czosnek - 10 g
Dodatkowe informacje:
Sałatka ta pochodzi z regionu Guangdong. Kuchnia kantońska charakteryzuje się naturalnym smakiem potraw. Mieszkańcy tego regionu bardzo lubią smak owoców morza. To-Fu w sosie imbirowo-czosnkowym jest ich ulubioną przystawką serwowaną przy różnych okazjachUWAGA! W tej potrawie bardzo ważny jest proces gotowania sosu. W zależności od osobistych preferencji kulinarnych można dodać różne inne składniki, np. sos ostrygowy, chilli, pieprz, sezam, kolendrę itp.
Sposób przygotowania:
Tak przygotowanym sosem polewamy przygotowane To-Fu.
Przepis zaczerpnięty z www.solidafood.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.