Zupa z karpia
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek ząbki - 1 szt.
seler - 3 kawałki
por - 1 kawałek
pieprz czarny - 1 szczypta
sól - 1 szczypta
mąka pszenna - 2 garści
woda trochę
papryczka chilli - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
W misce podajemy zupę razem z uszkami.Autor przepisu: Kasia Iwanicka-Kostek.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Mięso pochodzi z karpia z zupy rybnej. Nie ma dokładnych ilości, ponieważ wszystko zależy od tego ile mamy mięsa.
Ilość wykorzystana do 2 ogonów z karpia to około 2 garści mąki. W farszu znajduje się dokładnie oczyszczony z ości karp, cebula przysmażona i przyprawy (sól, pieprz i chilli).
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.