Składniki:
masło - 250 g
cukier - 200 g
jajka - 4 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
sól - 1/2 łyżeczki
mleko - 1/4 szklanki
rum - 50 ml
kandyzowana skórka pomarańczowa - 100 g
bakalie (rodzynki, śliwki, daktyle, morele) BIO - 200 g
biała czekolada - 150 g
mieszanka kandyzowanych owoców - 100 g
Dodatkowe informacje:
Podajemy posypany bakaliami do kawy lub herbaty.Sposób przygotowania:
Mleko zagotować, zdjąć z ognia, dodać połamaną białą czekoladę i mieszać, aż się rozpuści. Jeśli masa zrobi się gęsta, dodać jeszcze mleka i postawić na chwilę na ogień, ciągle mieszając, aż powstanie gładka masa (czekolada w końcu rozpuści się w mleku). Gotową polewą dekorujemy keks i posypujemy kandyzowanymi owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.