![Wiosenne pierogi z botwinką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/DSCF1306-300x300.jpg)
Wiosenne pierogi z botwinką
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska, polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, orkisz
Składniki:
mąka gryczna - 4 łyżki
jajko eko - 1 szt.
gałka muszkatołowa - 2 szczypty
rozmaryn mielony - 1/2 łyżeczki
botwinka - 1 pęk
por - 1 kawałek
sos sojowy tamari lima - 1 łyżka
pieprz ziołowy - 1 łyżeczka
sól trochę
koperek trochę
Dodatkowe informacje:
Podajemy polane masłem, oliwą, lub śmietaną i posypane koperkiem.Sposób przygotowania:
Pokroić drobno warzywa. Do głębokiej patelni wlewamy niewielką ilość wody. Na wrzącą wodę wsypujemy pora i czosnek, potem botwinkę i kapustę. Dusimy kilka minut, doprawiamy pieprzem ziołowym i sosem tamari. Farsz powinien być suchy, więc nadmiar wody odparowujemy.
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.