![Ciastka otrębowe z miodem, suszoną żurawiną i czekoladą](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/IMAG0231.jpg)
Ciastka otrębowe z miodem, suszoną żurawiną i czekoladą
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, owies
Składniki:
otręby owsiane - 200 g
miód wielokwiatowy alce nero - 100 ml
jajka - 1 szt.
orzechy włoskie - 1 garść
rodzynki - 1 garść
gorzka czekolada - 30 g
Dodatkowe informacje:
Na gotowe, rozwałkowane ciasteczko wciskamy żurawinę, rodzynkę, pół orzecha i odrobinę gorzkiej czekolady.Można zrobić wedle gustu - część ciastek z samą żurawiną, rodzynkami, a część z gorzką czekoladą i orzechami.
Autor przepisu: Paulina Sikorska.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Rozwałkowujemy na grubość ok. 1.5 cm, możemy podsypać mąką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.