![Soczewica z boczniakami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/boczniaki-i-brukselka-300x300.jpg)
Soczewica z boczniakami
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: strączkowe
Składniki:
boczniaki - 250 g
cebula - 1 szt.
czosnek ząbki - 3 szt.
tymianek - 1 łyżeczka
pieprz biały - 1 szczypta
pieprz ziołowy - 1 szczypta
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
olej nierafinowany trochę
Dodatkowe informacje:
Podawać z kaszą jęczmienną (dla diety bezglutenowej proponujemy ryż lub kaszę gryczaną niepaloną) i gotowaną brukselką z dodatkiem masła.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.