![Wystrzałowe marchewki](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/wystrzalowe-Marchewki-300x300.jpg)
Wystrzałowe marchewki
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
groszek - 150 g
perstki granatu - 3 łyżki
szpinak - 150 g
papryczka chilli - 1 szt.
czosnek ząbki - 2 szt.
nasion kumin - 1 łyżeczka
proszek kurkuma - 1/2 łyżeczki
proszek chilli - 1/2 łyżeczki
garam masala - 1/2 łyżeczki
olej - 2 łyżki
proszek asafoetida - 1 szczypta
sól i pieprz trochę
Dodatkowe informacje:
Przed podaniem posyp świeżymi pestkami granatu i przyozdób świeżą kolendrą.Autor przepisu: Aneta Szczepanska.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.