Pascha Wielkanocna z kardmonem
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): kresowa
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
śmietana 18% - 400 g
jaja BIO - 4 szt.
cukier trzcinowy brązowy BIO - 120 g
masło - 150 g
kardamon w ziarnach - 3 szt.
figi suszone BIO - 5-6 szt.
daktyle BIO - 10 szt.
migdały BIO - 1 garść
pestki moreli słodkie BIO - 10 szt.
rodzynki BIO - 1/2 garści
sól morska - 2 szczypty
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
skórka pomarańczowa BIO trochę
Dodatkowe informacje:
Paschę wyjąć z formy na talerz i przystroić świątecznie skórką pomarańczową, bakaliami i bukszpanem. Podawać z kawą lub herbatą.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.