![Florentyńskie ciasteczka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/HPIM7096ab-300x300.jpg)
Florentyńskie ciasteczka
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier puder - 50 g
jajko - 1 szt.
mąka pszenna - 200 g
cukier - 4 łyżki
słodka śmietanka 18% - 70 ml
kandyzowane owoce - 180 g
migdały - 100 g
Dodatkowe informacje:
Podawać z filiżanką dobrej kawy lub herbaty.Autor przepisu: Aldona Krużycka.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Podgrzewać mieszając od czasu do czasu. Trzymać na ogniu około 10 minut po czym dodać obrane i posiekane migdały oraz pozostałe bakalie: kandyzowaną skórkę pomarańczową i cytrynową, papaję, ananas i rodzynki. Wymieszać i zdjąć z ognia. Odstawić do wystygnięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.