![Pierożki gryczane z twarogiem i orzechami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/87-photo-main.jpg)
Pierożki gryczane z twarogiem i orzechami
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna typ 550 BIO - 3/4 szklanki
jaja ekologiczne BIO - 1 szt.
sól - 1 szczypta
twaróg (np.ekołukta) - 1/2 kg
cukier trzcinowy brązowy BIO - 1/2 szklanki
orzechy włoskie BIO - 1/2 szklanki
cynamon - 1 szczypta
cukier wanilinowy - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Podawać polane stopionym masłem, lub masłem z razową bułką tartą.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.