Ciasto migdałowe
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
niesolone masło w temperaturze pokojowej - 225 g
cukier - 225 g
jajka lekko rotrzepane - 3 szt.
olejek migdałowy - 1 łyżeczka
olejek waniliowy - 1 łyżeczka
sól - 1 szczypta
masło do natłuszczenia - 1 szczypta
cukier puder do podania - 2 łyżki
uprażone migdały do posypania - 1/2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Autor przepisu: Irena Grummich.Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Przełożyć do natłuszczonej formy i wygładzić powierzchnię.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.