Białe ciasto z bakaliami
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 szklanka
jajka - 6 szt.
mąka - 2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 i 1/2 łyżeczki
sól - 1 łyżeczka
białe wytrawne wino - 1/2 szklanki
posiekane suszone morele - 1 szklanka
rodzynki - 1 szklanka
posiekana kandyzowana skórka z limonki - 1 szklanka
posiekana kandyzowana skórka z cytryny - 1/2 szklanki
wiórki kokosowe - 2 szklanki
rum - 2 łyżeczki
zblanszoane i posiekane migdały - 2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Schłodzić przed podaniem. Pokroić na kawałki i podawać.Autor przepisu: Andrzej Grummich.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.