Jabłka korzenne pod lekką pierzynką
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól morska - 1 szczypta
cukier - 2 łyżki
jajko - 1 szt.
mleko - 100 ml
ekstrakt waniliowy - 1 ml
jabłka duże - 4 szt.
masło - 100 g
daktyle BIO - 100 g
miód wielokwiatowy alce nero - 2 łyżki
cynamon - 2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
W kokilkach.Autor przepisu: MamaKini.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Bierzemy miarkę do płynów, wrzucamy do niej całe jajko i ekstrakt waniliowy, roztrzepujemy i dolewamy tyle mleka, aby w naczynku było w sumie 110 ml płynu. Dodaj odrobinę skórki startej z pomarańczy.
Pieczemy 18 minut, aż ciasto będzie złote.
To niepowtarzalne ciasto z wariacją jabłek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.