![Hummus](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/59-photo-main.jpg)
Hummus
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): arabska
Specjalne: Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: sezam, cytrusy
Składniki:
pasta sezamowa (tahini) - 5 łyżek
oliwa z oliwek extra virgin bio planete kilka kropel
czosnek - 5 ząbków
sól - 1 szczypta
Dodatkowe informacje:
Hummus serwujemy w szerokiej misce, polany oliwą z oliwek i posypany drobno posiekaną natką pietruszki. Jest świetnym dodatkiem do chlebków typu pita, chapati (indyjski chlebek), ale też ze świeżymi warzywami (marchewka, cukinia) pokrojonymi w długie, grube paski.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.