![Cynamonowiec z bakaliami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-09/SL271289-300x300.jpg)
Cynamonowiec z bakaliami
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, jajka, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
cukier - 1 szklanka
mąka pszenna typ 550 BIO - 2 szklanki
cukier waniliowy - 16 g
olej - 1 szklanka
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
jabłka - 1 szt.
rodzynki sułtanki BIO - 100 g
orzechy włoskie BIO - 100 g
Dodatkowe informacje:
Oprószyć cukrem pudrem, podawać z aromatyczną kawą.Autor przepisu: Tomasz Wąsik.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
Piec około 60 minut w temperaturze 170-180º C.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.