Fikuśne, bezglutenowe, ciasto dyniowe
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
morele BIO - 20 g
śliwka kalifornijska - 20 g
miąższ z dyni - 300 g
cynamon - 1 łyżeczka
imbir mielony - 1 łyżeczka
goździki (opcjonalnie) - 1 łyżeczka
ksylitol (cukier z brzozy o walorach zdrowotnych) - 80 g
jaja ekologiczne BIO - 1 szt.
roztopione, ostudzone masło - 50 g
uniwersalny koncentrat mąki bezglutenowej (lub mąki ryżowej) - 200 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Dodatkowe informacje:
To prawdziwa uczta dla bezglutenowców i osób nie mogących jeść cukru.Podawać koniecznie z imbirówką (do ciemnej herbaty dodajemy łyżeczkę świeżo startego imbiru oraz łyżeczkę miodu).
Autor przepisu: Gabriela Karczmarek.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.