• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKrakersy jęczmienne
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Krakersy jęczmienne

Krakersy jęczmienne

Kinga Bajcar

Rodzaj posiłku: desery

Kuchnia (region): polska

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegetariańskie,

Zawiera: gluten, jajka, strączkowe, sezam, jęczmień

15 osób lubi to
7 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min. 1 porcja

Składniki:

Płatki jęczmienne Bio - 200 g
Len złoty - 100 g
Sezam łuskany Bio - 50 g
Banany - 2 szt.
Jajka - 2 szt.
Kwiat soli morskiej Bio trochę

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Wszystkie składniki wsypujemy do miski. Banany miażdżymy widelcem na papkę i dodajemy do pozostałych składników.
KROK 2:  Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem dopieczenia.
Masę wykładamy równo i staramy się wyłożyć ja cienko.
KROK 3:  Pieczemy w 160 stopniach przez około 25 minut. Zaraz po wyciągnięciu z piekarnika kroimy, później będą zbyt kruche i mogą się połamać.
Smacznego :)
15 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SEZAM BIAŁY ŁUSKANY BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SEZAM BIAŁY ŁUSKANY BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    BANANY ŚWIEŻE BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • LEN ZŁOTY BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    LEN ZŁOTY BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PŁATKI JĘCZMIENNE BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    PŁATKI JĘCZMIENNE BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KWIAT SOLI MORSKIEJ ATLANTYCKIEJ 125 g - VIANDS

    Więcej o produkcie na stronie

    KWIAT SOLI MORSKIEJ ATLANTYCKIEJ 125 g - VIANDS

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Kinga Bajcar

  • Zupa meksykańska z makaronem sojowym Bio

     Kinga Bajcar
  • Rolada makowa

     Kinga Bajcar
  • Szarlotka z mąki amarantusowej.

     Kinga Bajcar
  • Bułeczki drożdżowe z korzeniem maca i rodzynkami Bio

     Kinga Bajcar
  • Wątróbka drobiowa na prosie Bio

     Kinga Bajcar
  • Świąteczne pierniczki

     Kinga Bajcar
  • Roladki z glonami Wakame Bio

     Kinga Bajcar
  • Sałatka Wakame

     Kinga Bajcar
  • Domowy jogurt naturalny z dodatkami

     Kinga Bajcar
  • Pancakes gryczane

     Kinga Bajcar
  • Pianka galaretkowa

     Kinga Bajcar
  • Babka białkowa ze śliwkami suszonymi

     Kinga Bajcar
  • Oszukane krokiety

     Kinga Bajcar
  • Panna cotta z sosem truskawkowym

     Kinga Bajcar
  • Domowe lody daktylowe

     Kinga Bajcar
  • Krem kasztanowo czekoladowy

     Kinga Bajcar
  • Ciasto krówka

     Kinga Bajcar
  • Lemoniada owocowa

     Kinga Bajcar
  • Placuszki jęczmienno-lniane

     Kinga Bajcar
  • Pizza z mąki z konopii

     Kinga Bajcar
  • Sernik makowy

     Kinga Bajcar
  • Naleśniki z mąki teff

     Kinga Bajcar
  • Zapiekanka z fenkułem

     Kinga Bajcar
  • Pralinki

     Kinga Bajcar
  • Wegetariański smalec

     Kinga Bajcar
  • Ciasto mleczne

     Kinga Bajcar
  • Sernik z jogurtów greckich

     Kinga Bajcar
  • Sernik pieczony z ananasem.

     Kinga Bajcar
  • Zapiekany budyń amarantusowy z jabłkami

     Kinga Bajcar
  • Bułki z komosy Białej Bio

     Kinga Bajcar
  • Domowa masa makowa

     Kinga Bajcar
  • Ser tofu z czarnej soi Bio

     Kinga Bajcar
  • Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

     Kinga Bajcar
  • Jednogar z quinoą

     Kinga Bajcar
  • Koktajl energetyzujący Bio

     Kinga Bajcar
  • Babka z orzechami

     Kinga Bajcar
  • Naleśniki amarantusowe z owocami

     Kinga Bajcar
  • Torcik kokosowy na zimno z masą amarantusową

     Kinga Bajcar
  • Budyń z płatków lnianych Bio

     Kinga Bajcar
  • Konfitura z pigwy

     Kinga Bajcar
  • Bezglutenowe i bez jajeczne racuszki z nasionami chia Bio

     Kinga Bajcar
  • Chleb kukurydziany z żurawiną

     Kinga Bajcar
  • Krem z zielonego groszku z młodą pszenicą Bio

     Kinga Bajcar
  • Sezamki

     Kinga Bajcar
  • Komosianka na słodko z daktylami i pestkami dyni

     Kinga Bajcar
  • Kompot z suszu

     Kinga Bajcar
  • Ananas w cieście kokosowym

     Kinga Bajcar
  • Piaskowe pieczarki

     Kinga Bajcar
  • Kluski na parze

     Kinga Bajcar
  • Arbuzowy napój z wiśniami

     Kinga Bajcar
  • Czarne gołąbki

     Kinga Bajcar
  • Batoniki śniadaniowe

     Kinga Bajcar
  • Ryba po grecku

     Kinga Bajcar
  • Jajka w sosie chrzanowym na napoju jaglanym

     Kinga Bajcar
  • Koktajl śniadaniowy

     Kinga Bajcar
  • Krakersy sezamowe

     Kinga Bajcar
  • Risotto z kaszy jęczmiennej z warzywami

     Kinga Bajcar
  • Szybkie ciasto z orzechami nerkowca

     Kinga Bajcar
  • Sałatka warzywna z prosem Bio

     Kinga Bajcar
  • Waniliowe mleko jęczmienne

     Kinga Bajcar
  • Zupa miso

     Kinga Bajcar
  • Deser owocowy

     Kinga Bajcar
  • Ryba w cieście amarantusowym

     Kinga Bajcar
  • Kruche ciasto z budyniem i owocami

     Kinga Bajcar
  • Drobiowe sakiewki z niespodzianką

     Kinga Bajcar
  • Proste ciasteczka maślane

     Kinga Bajcar
  • Naleśniki kasztanowe

     Kinga Bajcar
  • Chałka jaglana z serem i kruszonką amarantusową

     Kinga Bajcar
  • Sałatka jarzynowa z razowym kuskusem Bio

     Kinga Bajcar
  • Chleb wytrawny

     Kinga Bajcar
  • Domowa musztarda

     Kinga Bajcar
  • Ciasto z pianką

     Kinga Bajcar
  • Dip z konopi łuskanej Bio

     Kinga Bajcar
  • Chleb lniany

     Kinga Bajcar
  • Ryż z jabłkami i gruszkami z cynamonem Ceylon Bio

     Kinga Bajcar
  • Babka z suszonymi wiśniami

     Kinga Bajcar
  • Racuchy z mąki teff

     Kinga Bajcar
  • Lemoniada arbuzowa

     Kinga Bajcar
  • Risotto z orzechami nerkowca Bio

     Kinga Bajcar
  • Babka mięsna nadziewana kaszą jęczmienną Bio

     Kinga Bajcar
  • Tarta jaglana z dżemem z suszonych moreli

     Kinga Bajcar
  • Sushi

     Kinga Bajcar
  • Pancakes z prosa

     Kinga Bajcar
  • Lemoniada bazyliowa

     Kinga Bajcar
  • Pudding z Canihua ziarno z żurawiną

     Kinga Bajcar
  • Deser z nasionami babki jajowatej Bio

     Kinga Bajcar
  • Mus czekoladowy

     Kinga Bajcar
  • Tarta z mąki ryżowej Bio z truskawkami

     Kinga Bajcar
  • Pudding z chia - nasion szałwii hiszpańskiej Bio

     Kinga Bajcar
  • Spaghetti z warzywami

     Kinga Bajcar
  • Bułki z borówkami

     Kinga Bajcar
  • Kasza jaglana z paluszkami drobiowo-jaglanymi

     Kinga Bajcar
  • Kapusta zamażana

     Kinga Bajcar
  • Mus truskawkowy

     Kinga Bajcar
  • Ciastka z semoliny

     Kinga Bajcar
  • Ciasteczka makowe z mąki z ciecierzycy Bio

     Kinga Bajcar
  • Domowy majonez

     Kinga Bajcar
  • Ciasto ryżowo - truskawkowe

     Kinga Bajcar
  • Kukułcze gniazda

     Kinga Bajcar
  • Pudding kukurydziano-kokosowy z czelokadą

     Kinga Bajcar
  • Ciastka z marcepanem bez pieczenia

     Kinga Bajcar
  • Krokiety z grzybami shiitake Bio

     Kinga Bajcar
  • Kaczka faszerowana z ziemniaczkami

     Kinga Bajcar
  • Pietruszkowa pasta kanapkowa z soczewicy czarnej Beluga

     Kinga Bajcar
  • Karmelowe kulki popcornowe

     Kinga Bajcar
  • Tarta wiśniowa

     Kinga Bajcar
  • Sałatka śledziowa dla leniwych

     Kinga Bajcar
  • Grzanki z roladą z sera koziego Bio

     Kinga Bajcar
  • Rolada z kaszą Bulgur Bio

     Kinga Bajcar
  • Babeczki z plastrami kokosowymi Bio

     Kinga Bajcar
  • Sałatka wiosenna

     Kinga Bajcar
  • Kurczak w mleku kokosowym Bio

     Kinga Bajcar
  • Sola w Gomasio Bio z surówką

     Kinga Bajcar
  • Knedle migdałowe

     Kinga Bajcar
  • Śliwkowe kokosanki

     Kinga Bajcar
  • Bułeczki makowe

     Kinga Bajcar
  • Baranek Wielkanocny

     Kinga Bajcar
  • Pierogi gryczane z Canihua Bio

     Kinga Bajcar
  • Zielony koktajl jabłkowo ananasowy z młodą pszenicą w proszku Bio

     Kinga Bajcar
  • Ślimaczki drożdżowe z jagodami Goji

     Kinga Bajcar
  • Wiosenne, zielone mleko

     Kinga Bajcar
  • Wegetariański placek po węgiersku

     Kinga Bajcar
  • Ciasteczka dyniowe ze śliwką

     Kinga Bajcar
  • Pierogi razowe z ryżem jaśminowym Bio i grzybami Shiitake Bio

     Kinga Bajcar
  • Dżem z suszonych moreli

     Kinga Bajcar
  • Naleśniki z mąki kasztanowej z jabłkiem

     Kinga Bajcar
  • Piersi z kurczaka w mleku migdałowym z makaronem Tagliatelle z Wakame

     Kinga Bajcar
  • Pudding ryżowo - gryczany

     Kinga Bajcar
  • Owsianka na mleku orkiszowym.

     Kinga Bajcar
  • Sernik kokosowy z kakaową posypką

     Kinga Bajcar
  • Bułki pszenne na wodzie kokosowej bio

     Kinga Bajcar
  • Szyszki z ryżu preparowanego BIO

     Kinga Bajcar
  • Papryka faszerowana kaszką kuskus

     Kinga Bajcar
  • Calzone wegetariańskie

     Kinga Bajcar
  • Batoniki musli

     Kinga Bajcar
  • Migdałowy Flan

     Kinga Bajcar
  • Krem cytrynowy Lemon curd

     Kinga Bajcar
  • Koktajl z błonnikiem na szybsze trawienie

     Kinga Bajcar
  • Rolada kukurydziana

     Kinga Bajcar
  • Babka kokosowo - bananowa

     Kinga Bajcar
  • jabłecznik inaczej

     Kinga Bajcar
  • Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

     Kinga Bajcar
  • Panini bułki chlebowe

     Kinga Bajcar
  • Jabłecznik z żurawiną

     Kinga Bajcar
  • Wiosenne danie

     Kinga Bajcar
  • Jaglano cytrynowe ciastka na patyku.

     Kinga Bajcar
  • Chleb z ziarnami

     Kinga Bajcar
  • Jabłecznik inaczej

     Kinga Bajcar
  • Bezmleczne bułeczki śniadaniowe z prosa

     Kinga Bajcar
  • szybki deser

     Kinga Bajcar
  • Lniano - owsiane kruche ciastka

     Kinga Bajcar
  • Barszcz czerwony na zakwasie

     Kinga Bajcar
  • Kisiel gruszkowy z żurawiną i jagodami Goji

     Kinga Bajcar
  • Czekolada nadziewana

     Kinga Bajcar
  • Pizza z patelni

     Kinga Bajcar
  • Paszteciki z suszonymi grzybami shiitake Bio

     Kinga Bajcar
  • Makaron Penne z pesto z fasoli Mung

     Kinga Bajcar
  • Ciasto z truskawkami

     Kinga Bajcar
  • Łódki drożdżowe z owocami

     Kinga Bajcar
  • Kruche ciasteczka

     Kinga Bajcar
  • Dietetyczne ciasto marchewkowe

     Kinga Bajcar
  • Kotlety mielone z kaszą Bulgur Bio

     Kinga Bajcar
  • Pierogi z żółtą soczewicą Bio

     Kinga Bajcar
  • Zapiekanka z cukinii

     Kinga Bajcar
  • Chleb z mąki wysoko błonnikowej owsianej

     Kinga Bajcar
  • Napój kawowy śniadaniowy

     Kinga Bajcar
  • Keks makowy

     Kinga Bajcar
  • Krówki wegańskie

     Kinga Bajcar
  • Granita truskawkowa

     Kinga Bajcar
  • Domowe lody kokosowe z truskawkami i kiwi

     Kinga Bajcar
  • Chmurki na napoju jaglanym

     Kinga Bajcar
  • Pierniczki

     Kinga Bajcar
  • Nadziewane pomarańcze

     Kinga Bajcar
  • Ciastka ryżowo- kokosowe

     Kinga Bajcar
  • Nocne bułki

     Kinga Bajcar
  • Ciasto ze śliwkami i glazurą miodową

     Kinga Bajcar
  • Chlebki Wielkanocne z ziarnami Babki płesznik i otrębami

     Kinga Bajcar
  • Rozgrzewająca zupa czosnkowa z razowym kuskusem Bio

     Kinga Bajcar
  • Napój sniadaniowy

     Kinga Bajcar
  • Ciastka owsiane z bananami suszonymi Bio

     Kinga Bajcar
  • Makaron Kubusiowy z sosem śmietanowo-ziołowym

     Kinga Bajcar
  • Babka jogurtowa

     Kinga Bajcar
  • Pasta z fasoli mung

     Kinga Bajcar
  • Pasta z zielonego groszku Bio

     Kinga Bajcar
  • Biszkopt z mieszanką wigilijną Bio i kremem migdałowym

     Kinga Bajcar
  • Zupa z fasoli Mung

     Kinga Bajcar
  • Smoothie z glonami chlorella

     Kinga Bajcar
  • Biały barszcz

     Kinga Bajcar
  • Jajka faszerowane z wasabi pastą Bio

     Kinga Bajcar
  • Bułki drożdżowe kokosowe

     Kinga Bajcar
  • Chleb bezglutenowy

     Kinga Bajcar
  • Niby sernik na zimno

     Kinga Bajcar
  • Placki z konopi na słodko

     Kinga Bajcar
  • Ryżowe babeczki bananowe

     Kinga Bajcar
  • Koktajl z jagód Goji i banana

     Kinga Bajcar
  • Biszkopt z soczewicy

     Kinga Bajcar
  • Pasta z makreli

     Kinga Bajcar
  • Kurczak w  otrębach gryczanych z sałatką

     Kinga Bajcar
  • Deser truskawkowy z kisielem

     Kinga Bajcar
  • Pudding z siemienia lnianego i nasion chia Bio

     Kinga Bajcar
  • chlebek gryczany z przysmakiem kokosowym z ziarnami kakaowca

     Kinga Bajcar
  • Biszkopt z musem owocowym i galaretką

     Kinga Bajcar
  • Pierogi z jagodami

     Kinga Bajcar
  • Małe bagietki na zakwasie

     Kinga Bajcar
  • Smażone truskawki z kokosem

     Kinga Bajcar
  • Mleczny deser z mąki Durum

     Kinga Bajcar
  • Bułeczki drożdżowe z żurawiną i malinami

     Kinga Bajcar
  • Napój oczyszczający z jagodami Goji

     Kinga Bajcar
  • Makaroniki makowo-serowe

     Kinga Bajcar
  • Pancakes orkiszowe

     Kinga Bajcar
  • Trufle cytrynowe

     Kinga Bajcar
  • Bezglutenowe kulki śniadaniowe

     Kinga Bajcar
  • Devolaje z czerwonej fasoli kidney Bio

     Kinga Bajcar
  • Jabłecznik inaczej

     Kinga Bajcar
  • Tarta z kaszy Canihua i płatków ryżowych

     Kinga Bajcar
  • Ciastka mocno kokosowe

     Kinga Bajcar
  • Pasta z fasoli i jajek

     Kinga Bajcar
  • Gofry kukurydziane

     Kinga Bajcar
  • Bułki komosianki

     Kinga Bajcar
  • Sernik kasztanowy z czarnymi porzeczkami

     Kinga Bajcar
  • Sernik z mlekiem kokosowym Bio

     Kinga Bajcar
  • Sałatka obiadowa

     Kinga Bajcar
  • Krem z daktyli ala nutella

     Kinga Bajcar
  • Kawa bananowa

     Kinga Bajcar
  • Panna Cotta z wodą różaną

     Kinga Bajcar
  • Czarne bułeczki

     Kinga Bajcar
  • Pieczywo chrupkie z płatków owsianych i jęczmiennych

     Kinga Bajcar
  • Paszteciki makowe z ciasta drożdżowego

     Kinga Bajcar
  • Tortilla jaglano - razowa z czarną fasolką

     Kinga Bajcar
  • Ptasie mleczko

     Kinga Bajcar
  • Sałatka ze świeżym szpinakiem

     Kinga Bajcar
  • Dietetyczny murzynek

     Kinga Bajcar
  • Wegański majonez

     Kinga Bajcar
  • Budyń imbirowo kukurydziany

     Kinga Bajcar
  • Sezamki z Quinoy ekspandowanej Bio

     Kinga Bajcar
  • Majowe ciasto

     Kinga Bajcar
  • Budyń z tapioki z truskawkami

     Kinga Bajcar
  • Bezy jaglane

     Kinga Bajcar
  • Ciecina

     Kinga Bajcar
  • Kotleciki z kaszki kukurydzianej Bio

     Kinga Bajcar
  • Koszyczki wielkanocne

     Kinga Bajcar
  • Nadziewane muszle

     Kinga Bajcar
  • Sałatka gyros z fasolką i wakame

     Kinga Bajcar
  • Pasztet z czarnej fasolki Bio

     Kinga Bajcar
  • Kulebiaczki z Quinoa czerwona Bio

     Kinga Bajcar
  • Czerwony barszcz wigilijny

     Kinga Bajcar
  • Mięsne kulki nadziewane grzybami shitake Bio

     Kinga Bajcar
  • Letnie Smoothie

     Kinga Bajcar
  • Delikatne ciasteczka nadziewane

     Kinga Bajcar
  • Cynamonki

     Kinga Bajcar
  • Ciasteczka zbożowo-kokosowe

     Kinga Bajcar
  • Crunchy granola

     Kinga Bajcar
  • Sok pomidorowy na słodko

     Kinga Bajcar
  • Dietetyczna galaretka z zielonej kawy Bio

     Kinga Bajcar
  • Pasta kanapkowa z ciecierzycą.

     Kinga Bajcar
  • Pasztet z ciecierzycy

     Kinga Bajcar
  • Piaskowe ciastka ryżowe

     Kinga Bajcar
  • Zmodyfikowany Shoyu Ramen

     Kinga Bajcar
Zobacz więcej przepisów
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
ciekawe
01.08.2016, godz. 12:04
dorotaDS
dorotaDS powiedział/a:
fajne ciacha
02.08.2016, godz. 19:07
gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Trzeba koniecznie wypróbować ten przepis.
19.07.2017, godz. 16:40
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Interesujące
01.04.2018, godz. 13:44
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Interesujące
01.04.2018, godz. 13:44
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
światne
11.04.2018, godz. 18:29
annaeko
annaeko powiedział/a:
fajne krakersy
22.05.2019, godz. 11:45

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Ciasteczka a'la pierniczki vege i bezglutenowe

Ciasteczka a'la pierniczki vege i bezglutenowe

Barbara Strużyna
8 8 60 min
Kompot z suszonych obierek jabłek

Kompot z suszonych obierek jabłek

damian
3 1 15 min
Rosół z karpia z wędzoną śliwką i uszkami z farszem z karpia i pora

Rosół z karpia z wędzoną śliwką i uszkami z farszem z karpia i pora

Anita Zegadło - AZgotuj
7 6 60 min
Sandacz z imbirem

Sandacz z imbirem

bioart
5 3 60 min
Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

bioart
4 3 0 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło - AZgotuj
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).