
Tarta wiśniowa

Rodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
Masło klarowne Bio - 200 g
Cukier kokosowy Bio - 200 g
Jajka - 2 szt.
Mąka ziemniaczana Bio - 5 łyżek
Cukier waniliowy Bio - 1 opakowanie
Wiśnie świeże - 1 kg
Sposób przygotowania:
Na płasko wylepiamy blaszkę i ścianki blaszki. Nakłuwamy widelcem. Zapiekamy około 15 minut w 180 st.
W pozostałej połowie rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy.
Gdy mleko zacznie się gotować, wlewamy rozpuszczoną mąkę. Mieszamy do uzyskania gęstej masy.
Taką masę wykładamy na podpieczony spód ciasta.
Z pozostałych składników - tj z mąki amarantusowej, masła klarownego i cukru kokosowego wyrabiamy kruszonkę. Wkładamy wszystko do miski i ugniatamy do powstania grudek.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.