![Zupa selerowa z kminkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4670-photo-main.jpg)
Zupa selerowa z kminkiem
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Składniki:
cebula - 6 szt.
ogromne selery - 4 szt.
seler naciowy - 1 opakowanie
liść laurowy - 6 szt.
ziele angielskie w ziarnach - 8 szt.
ziarna jałowca - 5 szt.
sól i pieprz do smaku
kmin - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
2. Cebulę i selery myjemy, obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru najpierw cebulę, a jak woda się znów zagotuje - selera
3. Seler naciowy myjemy, szatkujemy i dodajemy do wywaru
4. Prażymy na patelni kminek (przez ok. 4-5 minut) i dodajemy do zupy
5. Wszystko zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.