![Indyk w miodzie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4454-photo-main.jpg)
Indyk w miodzie
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: miody, mięso, cytrusy, drób
Składniki:
skrzydełka z indyka - 2 szt.
musztarda domowa - 4 łyżeczki
cytryny - 2 szt.
sok z cytryny - 1 szt.
miód - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
2. Musztardą nacieramy mięso, które układamy w naczyniu żaroodpornym
3. Cytryny i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na kawałki/plasterki i układamy w naczyniu
4. Zalewamy wszystko zagotowaną wodą tak, by mięso w połowie znajdowało się pod wodą
5. Sok z cytryny łączymy z miodem
6. Pieczemy 1 h 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem, przewracając i polewając go sosem,
7. Sokiem z cytryny i miodem polewamy mięso i pieczemy 30 minut w piekarniku ustawionym na temperaturę pomiędzy 90 a 100 stopni C
8. Podajemy z jedną z sałatek lub surówek
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.