![Babka cytrynowa z kaszy kukurydzianej](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3656-photo-main.jpg)
Babka cytrynowa z kaszy kukurydzianej
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 6 szt.
ksylitol - 200 g
kasza kukurydziana - 125 g
zmielone pestki ze słonecznika, ostropestu i siemienia lnianego - 50 g
cynamon - 3 łyżki
soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki
masło lub olej kokosowy do wysmarowania formy trochę
Sposób przygotowania:
2. Wyjmujemy z wody i miksujemy w blenderze razem ze skórką na papkę
3. Dodajemy jajka i miksujemy
4. Dodajemy ksylitol, kaszę, zmielone pestki, ostropest i siemię oraz cynamon i sodę oczyszczoną
5. Wszystko miksujemy
6. Formę do babki smarujemy masłem
7. Wlewamy ciasto
8. Wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 st.
9. Pieczemy ok. 20-30 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.