Marchewkowy Flan z boczkiem
zyjezebyjescRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso
Składniki:
boczek wędzony - 40-60 plastrów
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Plasterki boczku opiekamy przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (najlepiej przykryć je papierem do pieczenia od góry, by się zbyt mocno się opiekły)
3. Ugotowaną marchew blendujemy, łączymy z jajkami i przyprawiamy
4. W formie o pieczenia wyłożonej papierem układamy warstwę boczku, następnie masę marchewkową i na górze znów boczek
5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez ok. 45 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.