![Marchewkowy Flan z boczkiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4644-photo-main.jpg)
Marchewkowy Flan z boczkiem
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki:
Zawiera: jajka, mięso
Składniki:
boczek wędzony - 40-60 plastrów
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Plasterki boczku opiekamy przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (najlepiej przykryć je papierem do pieczenia od góry, by się zbyt mocno się opiekły)
3. Ugotowaną marchew blendujemy, łączymy z jajkami i przyprawiamy
4. W formie o pieczenia wyłożonej papierem układamy warstwę boczku, następnie masę marchewkową i na górze znów boczek
5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez ok. 45 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.