![Zupa brokułowo- pietruszkowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3873-photo-main.jpg)
Zupa brokułowo- pietruszkowa
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
brokuł - 1/2 szt.
pietruszka - 3 szt.
sól do smaku
pestki z dyni - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
2. Pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy na cienkie kawałki
3. Brokuł dzielimy na różyczki i myjemy
4. Do bazy dodajemy pietruszkę i brokuła
5. Przyprawiamy
6. Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut, aż brokuł będzie miękki
7. Po 15 minutach od zagotowania bazy z warzywami, prażymy na pestki dyni na patelni
8. Gotową zupę możemy zblendować
9. Uprażonymi pestkami posypujemy zupę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.