Mintaj w sosie z migdałów i żurawiny
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
migdały - 2 garści
gorąca woda - 1/2 litra
olej kokosowy do smażenia trochę
Dodatkowe informacje:
Podawane z fasolką gotowaną na parze.Sposób przygotowania:
2. Mintaja solimy, przyprawiamy i obsmażamy na patelni na oleju kokosowym
3. Do podsmażonych filetów dodajemy zblendowane razem z wodą, w której się moczyły, migdały
4. Podgrzewamy, aż do zagotowania wody
5. Dodajemy konfiturę. Mieszamy. Zagotowujemy i dusimy na patelni przez ok. 5-10 minut.
6. Mintaj przepysznie smakuje z dodatkiem fasolki gotowanej na parze
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.