![Miruna duszono-pieczona w pieczarkach](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3865-photo-main.jpg)
Miruna duszono-pieczona w pieczarkach
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: grzyby
Składniki:
cebula - 1/2 szt.
pieczarki - 10 szt.
wywar z warzyw - 1/9 litra
sól - 1/3 łyżeczki
olej kokosowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
2. Pieczarki i cebulę obieramy, myjemy, siekamy i podsmażamy na oleju przez 5 minut na małym ogniu
3. Plastry ryby układamy na warzywach i dusimy pod przykryciem przez 10 minut
4. Przekładamy rybę i warzywa do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez ok. 14 minut w piekarniku nagrzanym do 200º C
5. Podajemy z sałatką lub surówką
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.