Łosoś pieczony z grzybami i suszonymi pomidorkami
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
dwie łyżki tymianku
sok z 1/2 cytryny
olej kokosowy do wysmarowania naczynia
jedna łyżka masła
sześć pomidorów suszonych
1 filiżanka bulionu z warzyw
Sposób przygotowania:
W tym czasie obieramy pieczarki, myjemy je i dzielimy na cząstki
Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy pieczarki wraz z pomidorkami
Po 20 minutach pieczenia łososia, nastawiamy go jeszcze na 5 minut, i w tym czasie dodajemy bulion na patelni, podgrzewając go
Po 5 minutach, wykładamy cały farsz na łososia i podpiekamy jeszcze 20 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.