Schabowy z pieczarkami pod pierzynką
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: jajka, mięso, grzyby, wieprzowina
Składniki:
pieczarki - 10 szt.
cebula - 1/2 szt.
jajka - 2 szt.
pestki słonecznika - 2 łyżki
ostropest - 1/2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej kokosowy do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
2. Dodajemy posiekane pieczarki, doprawiamy do smaku i dusimy, aż pieczarki będą miękkie
3. Jajko rozbijamy w misce, mieszamy widelcem aż do jednolitej masy
4. Schab myjemy, rozbijamy tłuczkiem z obu stron, panierujemy z obu stron w rozbitym jajku
5. Podsmażamy mięso na gorącym oleju ze wszystkich stron
6. Podsmażone mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
7. Przygotowany farsz pieczarkowo - cebulowy nakładamy na mięso
7. Słonecznik, siemię i ostropest mielimy
8. Jajko rozbijamy w misce, dodajemy zmielone nasiona i mieszamy, aż do jednolitej masy
9. Masą polewamy po pieczarkach i mięsie
10. Pieczemy około 4-5 minut w temp. 200 stopni
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.