Schab w sosie oliwkowym
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
oliwa z oliwek - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
marynata z oliwek łyżeczka
zioła prowansalskie - 4 łyżeczki
Sposób przygotowania:
2. Cebulę obieramy, myjemy i szatkujemy
3. Oliwki kroimy na plasterki i posypujemy nimi schab i polewamy marynatą z oliwek
4. Mięso oprószamy jeszcze ziołami prowansalskimi
5. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40 minut, po tym czasie odwracamy mięso, dolewamy wodę z czajnika (mniej więcej do 1/2 mięsa) i pieczemy kolejne 40 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.