Pizza na spodzie jaglano-gryczanym
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał, mięso, soja, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mąka gryczana - 100 g
masło - 50 g
sól - 1 szczypta
woda przegotowana, ostudzona - 1/5 litra
koncentrat pomidorowy - 1/5 litra
bazylia suszona - 1 łyżeczka
pieprz - 1/3 łyżeczki
cebula - 1 szt.
pomidor czerwony - 1 szt.
pomidor zółty - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
tofu (np. wędzone) - 1/2 opakowania
rukola - 2 garści
ogórek kiszony - 1 szt.
zioła prowansalskie - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
- mąki (jaglaną i gryczaną), masło, sól i wodę mieszamy i wyrabiamy jednolitą masę, podatną na wałkowanie. W razie gdyby ciasto było za rzadkie dodajemy więcej mąki (którejkolwiek)
wszystko mieszamy, zagotowujemy i gotowe
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.