Sos chrzanowy bez śmietany
zyjezebyjescRodzaj posiłku: sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
musztarda - 1/2 łyżeczki
oliwa z oliwek - 5 łyżek
sok z cytryny - 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Dodajemy musztardę i sól i nadal miksujemy (nie należy bać się ubijania tych składników jeśli sos ma być lekki i delikatny)
3. Dodajemy oliwę, łyżka po łyżce i nadal miksujemy
4. Dodajemy chrzan i miksujemy
5. Dodajemy sok z cytryny, łyżka po łyżce, i miksujemy
6. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku
7. Na koniec podgrzewamy w rondelku kilka minut, tak by tylko trochę zgęstniało i straciło smak surowizny
8. Rewelacyjnie pasuje do białej kiełbasy
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.