![Placek błonnikowy bez cukru](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3867-photo-main.jpg)
Placek błonnikowy bez cukru
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, strączkowe, sezam
Składniki:
ksylitol waniliowy - 2 łyżki
pestki z dyni - 5 łyżek
pestki ze słonecznika - 5 łyżek
sezam - 2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
2. Żółtka miksujemy z ksylitolem waniliowym
3. Pestki z dyni oraz siemie lniane mielimy, dodajemy do masy i miksujemy
4. Pestki ze słonecznika prażymy na patelni, dodajemy do masy i mieszamy łyżką
5. Sezam dodajemy do masy i mieszamy łyżką
6. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy i mieszamy łyżką
9. Pieczemy ok. 35 minut, w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C, bez termoobiegu
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.