![Schabowy gulasz błonnikowy](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-01/3798-photo-main.jpg)
Schabowy gulasz błonnikowy
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
pieprz mielony - 1/5 łyżeczki
kurkuma - 1/5 łyżeczki
curry - 1/5 łyżeczki
zioła prowansalskie - 1/2 łyżeczki
siemię lniane - 2 łyżki
wywar z warzyw - 200 ml
olej kokosowy trochę
Sposób przygotowania:
2. Obtaczamy w nich umyty i pokrojony w kostkę schab. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni na oleju.
3. Wywar z warzy zagotowujemy
4. Dodajemy do niego podsmażone mięso. Zagotowujemy.
5. Dodajemy zmielony słonecznik i siemię lniane
6. Mieszamy. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 3-5 minut
7. UWAGA! sos może przypominać konsystencją niektórym osobom śluz z kokonu obcego. Nie jest to więc danie dla osób o rozbujanej wyobraźni. :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.