Amarantusowe muffinki z bananem z bakaliową kruszonką
zyjezebyjescRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
mąka z amarantusa - 200 g
ksylitol - 50 g
jajka - 2 szt.
woda - 1/10 litra
kakao (opcjonalnie) - 10 g
nadzienie - banany - 2 szt.
masło - 3 łyżki
migdały (zblendowane) - 2 garści
orzechy laskowe (zblendowane) - 1 garść
pistacje (zblendowane) - 1 garść
mąka migdałowa - 30 g
Sposób przygotowania:
1. Składniki ciasta mieszamy dokładnie i wlewamy część do form do pieczenia
2. Na ciasto układamy pokrojonego w plasterki banana i zalewamy pozostałą częścią ciasta
3. Znów układamy plasterki banana
4. Składniki kruszonki łączymy i ucieramy rękami, a następnie posypujemy nią górę ciasta w foremkach
5. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez ok. 15- 20 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.