Morszczuk w sosie marchewkowo-pietruszkowym
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
słoninka - kostka o wielkości 5cmx5cm - 1 szt.
masło - 1/2 łyżki
marchewka - 1 szt.
natka pietruszki trochę
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Słoninkę kroimy w małą kostkę i prażymy w garnku
3. Marchew obieramy, myjemy i kroimy na cienkie prążki
4. Gdy słoninka się zarumieni, dodajemy najpierw marchew, później wodę (lub bulion), zagotowujemy i dusimy na małym ogniu aż marchewka będzie miękka
5. Natkę myjemy, szatkujemy drobno i dodajemy do sosu, zagotowujemy i podajemy z usmażoną rybą
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.