Warzywa pod orzechową kruszonką
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
passata pomidorowa - 200 ml
zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
mąka migdałowa - 50 g
masło - 2 łyżki
rozpuszczony olej kokosowy - 6 łyżek
zblendowane orzechy laskowe - 2 garści
Sposób przygotowania:
2. Odmrożone warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy passatą pomidorową
3. Posypujemy ziołami prowansalskimi
4. Mąkę łączymy z masłem, olejem i orzechami - kruszonką zakrywamy warzywa
5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C i pieczemy przez 20-25 minut (bez termoobiegu)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.