![Warzywa pod orzechową kruszonką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4667-photo-main.jpg)
Warzywa pod orzechową kruszonką
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, nabiał krowi
Składniki:
passata pomidorowa - 200 ml
zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
mąka migdałowa - 50 g
masło - 2 łyżki
rozpuszczony olej kokosowy - 6 łyżek
zblendowane orzechy laskowe - 2 garści
Sposób przygotowania:
2. Odmrożone warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy passatą pomidorową
3. Posypujemy ziołami prowansalskimi
4. Mąkę łączymy z masłem, olejem i orzechami - kruszonką zakrywamy warzywa
5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C i pieczemy przez 20-25 minut (bez termoobiegu)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.