![Zupa cukiniowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3577-photo-main.jpg)
Zupa cukiniowa
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: drożdże
Składniki:
duża cukinia - 1 szt.
cebula - 1 szt.
pieprz i sól do smaku
Sposób przygotowania:
2. Cukinię obieramy, myjemy, przekrajamy na pół, wydrążamy nasiona i kroimy na cienkie kawałki
3. Warzywa dusimy, najlepiej w szerokim garnku, bez olejów, ani masła. Cukinia puści sok
4. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy bazę do zupy.
5. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy przez 5-7 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.