• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyZupa cukiniowa
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Zupa cukiniowa

Zupa cukiniowa

zyjezebyjesc

Rodzaj posiłku: zupa

Kuchnia (region): międzynarodowa, polska

Użyte składniki: bezglutenowe

Zawiera: drożdże

18 osób lubi to
8 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

0 min. 1 porcja

Składniki:

wywar z mięsa lub bulion warzywny - 1 litr
duża cukinia - 1 szt.
cebula - 1 szt.
biała część pora - 1/2 szt.
pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:  1. Cebulę i pora obieramy, myjemy i kroimy w cienkie paski/krążki
2. Cukinię obieramy, myjemy, przekrajamy na pół, wydrążamy nasiona i kroimy na cienkie kawałki
3. Warzywa dusimy, najlepiej w szerokim garnku, bez olejów, ani masła. Cukinia puści sok
4. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy bazę do zupy.
5. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i dusimy przez 5-7 minut.
18 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKINIA ŚWIEŻA BIO (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BULION - KOSTKI WARZYWNE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SOLI BIO 68 g - NATUR COMPAGNIE

    Więcej o produkcie na stronie

    BULION - KOSTKI WARZYWNE O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SOLI BIO 68 g - NATUR COMPAGNIE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POR ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (1 szt.)

    Więcej o produkcie na stronie

    POR ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (1 szt.)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika zyjezebyjesc

  • Bezglutenowe babeczki z kremem aroniowo-bananowym

     zyjezebyjesc
  • Puree z groszku - zamiast ziemniaków

     zyjezebyjesc
  • Szybkie muffinki pyszne

     zyjezebyjesc
  • Warzywna zapiekanka bez sera

     zyjezebyjesc
  • Warzywa na parze w sosie żółtym

     zyjezebyjesc
  • Schabowy gulasz błonnikowy

     zyjezebyjesc
  • Sałatka cytrusowa

     zyjezebyjesc
  • Miruna duszono-pieczona w pieczarkach

     zyjezebyjesc
  • Surówka z cykorii

     zyjezebyjesc
  • Surówka z rukoli, kalarepy, selera i pestek

     zyjezebyjesc
  • Surówka z kalarepy w sosie azjatyckim

     zyjezebyjesc
  • Marchewkowy Flan z boczkiem

     zyjezebyjesc
  • Wątróbka w sosie własnym

     zyjezebyjesc
  • Babeczki na drugie śniadanie Andiego

     zyjezebyjesc
  • Krem cytrynowy

     zyjezebyjesc
  • Dorsz w sosie fenkułowo-sojo-śmietanowym

     zyjezebyjesc
  • Kalafior z szynką - danie na szybko

     zyjezebyjesc
  • Zakąska z łososia

     zyjezebyjesc
  • Zupa cukiniowo-kalarepkowa

     zyjezebyjesc
  • Ciasto szarlotkowe z nadzieniem grejfrutowym

     zyjezebyjesc
  • Puree z cieciorki- obiadowa alternatywa dla ziemniaków

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 2 

     zyjezebyjesc
  • Surówka z roszponki

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 24

     zyjezebyjesc
  • Szarlotka z przepiśnika babci

     zyjezebyjesc
  • Surówka z ziarnami konopi

     zyjezebyjesc
  • Pierś z indyka w pomidorach

     zyjezebyjesc
  • Szaszłyk z rożna

     zyjezebyjesc
  • Schab w sosie oliwkowym

     zyjezebyjesc
  • Konfitura cytrynowo-limonkowa

     zyjezebyjesc
  • Zupa cebulowa

     zyjezebyjesc
  • Tarta Tatin

     zyjezebyjesc
  • Sałatka Cezara

     zyjezebyjesc
  • Miodowe batoniki z suszonych owoców

     zyjezebyjesc
  • Makaron ryżowy w sosie miętowo-bazyliowo-pistacjowym

     zyjezebyjesc
  • Rosół bez makaronu

     zyjezebyjesc
  • Zupa brukselkowa na boczku wędzonym

     zyjezebyjesc
  • Zupa z porów

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 22

     zyjezebyjesc
  • Wędliny, tradycja podlaska - część II - I etap

     zyjezebyjesc
  • Jaglane babeczki z superfoods i malinami

     zyjezebyjesc
  • Kalafiorowe kotlety

     zyjezebyjesc
  • Gęsia pierś duszona z sosem żurawinowym

     zyjezebyjesc
  • Jajecznica z wątróbką

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 25

     zyjezebyjesc
  • Wilgotny makowiec

     zyjezebyjesc
  • Zupa z kalarepy i fenkułu

     zyjezebyjesc
  • Sałatka wiosenna z lekkim sosem majonezowo - śmietanowym

     zyjezebyjesc
  • Staropolskie smarowidło ziołowe - wersja podlaska (szpek)

     zyjezebyjesc
  • Morszczuk w marynacie musztardowo - pietruszkowej

     zyjezebyjesc
  • Napój Shreka z pietruszki, grejpfruta i chia

     zyjezebyjesc
  • Ryż z rokitnikiem

     zyjezebyjesc
  • Makaron z sosem pistacjowo-pieczarkowym

     zyjezebyjesc
  • 4 odsłony zupy dyniowej

     zyjezebyjesc
  • Zupa z groszku

     zyjezebyjesc
  • Bułka prawie drożdżowa

     zyjezebyjesc
  • Sos musztardowy bez śmietany

     zyjezebyjesc
  • Pstrąg w panierce musztardowo - imbirowej

     zyjezebyjesc
  • Pasztet warzywny

     zyjezebyjesc
  • Koktail arbuzowy z chia

     zyjezebyjesc
  • Warzywa pod orzechową kruszonką

     zyjezebyjesc
  • Łosoś w sosie meksykańsko-majonezowym

     zyjezebyjesc
  • Zrazy z warzywami

     zyjezebyjesc
  • Morszczuk w sosie marchewkowo-pietruszkowym

     zyjezebyjesc
  • Polędwiczki w serze kozim z żurawiną

     zyjezebyjesc
  • Pasztet warzywny

     zyjezebyjesc
  • Wegetariańska zapiekanka warzywna

     zyjezebyjesc
  • Surówka z rzepy

     zyjezebyjesc
  • Konfitura z żurawiny

     zyjezebyjesc
  • Zupa kalafiorowa z kasza

     zyjezebyjesc
  • Pieczona gęś w pomidorach na szybko

     zyjezebyjesc
  • Surówka marchewkowo - ogórkowo-paprykowa

     zyjezebyjesc
  • Pierś kaczki pieczona

     zyjezebyjesc
  • Kawałki schabu w warzywach

     zyjezebyjesc
  • Cukiniowe spagetti

     zyjezebyjesc
  • Surówka z sosem konopnym

     zyjezebyjesc
  • Łosoś pieczony z grzybami i suszonymi pomidorkami

     zyjezebyjesc
  • Tort bananowo - migdałowy

     zyjezebyjesc
  • Amarantusowe muffinki z bananem z bakaliową kruszonką

     zyjezebyjesc
  • Kurczak z cytryną i imbirem

     zyjezebyjesc
  • Halibut z warzywami pod pierzynką

     zyjezebyjesc
  • Ciasteczka dyniowe

     zyjezebyjesc
  • Zupa z fioletowej kapusty

     zyjezebyjesc
  • Filety z mintaja w sosie pomidorowym

     zyjezebyjesc
  • Surówka 10

     zyjezebyjesc
  • Zupa brokułowo-cebulowa

     zyjezebyjesc
  • Kasza z warzywami w sosie pomidorowym

     zyjezebyjesc
  • Ciasteczka błonnikowe

     zyjezebyjesc
  • Pizza na spodzie jaglano-gryczanym

     zyjezebyjesc
  • Sos chrzanowy bez śmietany

     zyjezebyjesc
  • Gęsie udko duszone

     zyjezebyjesc
  • Biała ryba w sezamie

     zyjezebyjesc
  • Kogel mogel zapiekany

     zyjezebyjesc
  • Dorsz w panierce błonnikowej

     zyjezebyjesc
  • Pasztet z pietruszki

     zyjezebyjesc
  • Schab z rożna

     zyjezebyjesc
  • Ryż w ziołach z orzechami nerkowca

     zyjezebyjesc
  • Cukiniowe koreczki

     zyjezebyjesc
  • Wegetariańskie chili con fasolka

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 20

     zyjezebyjesc
  • rabarbarowe muffinki z pianką

     zyjezebyjesc
  • Zupa z zimowych warzyw

     zyjezebyjesc
  • Kasza leśna

     zyjezebyjesc
  • Cytrynowa bezglutenowa tarta francuska z bezą

     zyjezebyjesc
  • Biszkopt bez jajek

     zyjezebyjesc
  • Kopytka bez jajek z sosem dyniowym

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 11

     zyjezebyjesc
  • Musztarda domowa bez cukru

     zyjezebyjesc
  • pasztet wegetariański z soczewicy

     zyjezebyjesc
  • Surówka jabłkowo - kalarepowa

     zyjezebyjesc
  • Łosoś w żurawinie

     zyjezebyjesc
  • Paluszki jaglano - gryczane

     zyjezebyjesc
  • Stek z łososia

     zyjezebyjesc
  • Schabowy z pieczarkami pod pierzynką

     zyjezebyjesc
  • Świąteczna, Podlaska tradycja - kiełbasy, część I 

     zyjezebyjesc
  • Polędwiczki z morszczuka

     zyjezebyjesc
  • Arbuzowy koktajl mamy karmiącej

     zyjezebyjesc
  • Zupa z ciecierzycy i brokuła

     zyjezebyjesc
  • Ciasto z fasoli

     zyjezebyjesc
  • Makaron z łososiem wędzonym w warzywach i śmietanie

     zyjezebyjesc
  • Surówka z kapusty czerwonej

     zyjezebyjesc
  • Babka cytrynowa z kaszy kukurydzianej

     zyjezebyjesc
  • Ciasto dyniowe

     zyjezebyjesc
  • Placek błonnikowy bez cukru

     zyjezebyjesc
  • Jajka z warzywami w sosie pomidorowym

     zyjezebyjesc
  • Zupa z kapusty i papryki

     zyjezebyjesc
  • Makaron a la carbonara

     zyjezebyjesc
  • Zupa selerowa z kminkiem

     zyjezebyjesc
  • Surówka z rzepy i kalarepy

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 28

     zyjezebyjesc
  • Mizeria bez śmietany, ale z sosem czosnkowym

     zyjezebyjesc
  • Kwaśnica

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 15

     zyjezebyjesc
  • Gęsie udko z cytryną i cynamonem

     zyjezebyjesc
  • Chleb żytni

     zyjezebyjesc
  • Gęsie udko z jabłkiem i cynamonem

     zyjezebyjesc
  • Koktajl na drugie śniadanie

     zyjezebyjesc
  • Zupa paprykowa

     zyjezebyjesc
  • Pstrąg z salsą z awokado

     zyjezebyjesc
  • Mintaj w sosie z suszonych pomidorów

     zyjezebyjesc
  • bukiet sałat.... z dodatkami

     zyjezebyjesc
  • Blok z przepiśnika babci

     zyjezebyjesc
  • Babeczki z ciecierzycy

     zyjezebyjesc
  • Surówka marchewkowa z cynamonem

     zyjezebyjesc
  • Makaron w sosie pistacjowo - pomidorowym

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 14

     zyjezebyjesc
  • Ciasteczka błonnikowe z cynamonem i wiórkami kokosowymi

     zyjezebyjesc
  • Brokuł zapiekany

     zyjezebyjesc
  • Zupa brokułowo- pietruszkowa

     zyjezebyjesc
  • Owsiane ciasteczka

     zyjezebyjesc
  • Indyk w miodzie

     zyjezebyjesc
  • Puree z cieciorki - zamiast ziemniaków

     zyjezebyjesc
  • Naleśniki z pestek słonecznika

     zyjezebyjesc
  • Mintaj w sosie z migdałów i żurawiny

     zyjezebyjesc
  • Pasta z wędzonego łososia

     zyjezebyjesc
  • Naleśniki kukurydziane z pianką kokosową i żurawiną

     zyjezebyjesc
  • Zupa zielona

     zyjezebyjesc
  • Jaglane kotleciki

     zyjezebyjesc
  • Zupa z selera naciowego, pora i pietruszki

     zyjezebyjesc
  • Tatar z łososia

     zyjezebyjesc
  • Pierś kaczki pieczona, faszerowana pietruszką i cebulą

     zyjezebyjesc
  • Sałatka zielona 17

     zyjezebyjesc
  • Babka cytrynowo-limonkowa

     zyjezebyjesc
Zobacz więcej przepisów
Zielone Koktajle
Zielone Koktajle powiedział/a:
prosto i smacznie, dzięki ! 
12.12.2014, godz. 11:29
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
super
26.11.2016, godz. 07:24
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
16.08.2017, godz. 13:30
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Nie dodajesz to zup marchewki, lubczyku, selera, pietruszki, innych przypraw? W takim zestawieniu smakuje jak osoloną woda...
03.04.2018, godz. 19:29
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
z cukinii nie robiłam jeszcze zupy
18.02.2019, godz. 12:49
Renixx
Renixx powiedział/a:
Smaczna zupka
27.01.2020, godz. 14:34
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Oryginalny przepis
11.07.2020, godz. 17:03
Nikita
Nikita powiedział/a:
Smaczna.
10.09.2020, godz. 12:58

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 8 25 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).