![Blok z przepiśnika babci](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-02/4405-photo-main.jpg)
Blok z przepiśnika babci
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): kresowa, polska
Zawiera: nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
ksylitol - 200 g
kakao - 40 g
jajka - 2 szt.
agar - 2 łyżeczki
bio groszek owsiany - 3 garści
jagody goji - 30 g
migdały - 2 garści
Sposób przygotowania:
2. Dodajemy kakao i mieszamy
3. Dodajemy roztrzepane jajka i mieszamy
4. Dodajemy budyń i agar
5. Wszystko dokładnie mieszamy
6. Po ok. 5-6 minutach, gdy masa zacznie gęstnieć, zdejmujemy garnek z gazu i dodajemy groszek, goję i zblendowane na drobno migdały. Wszystko dokładnie mieszamy
7. Formę do bloku wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
8. Blok wstawiamy na całą noc do lodówki, by zastygł
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.