![Pasztet warzywny](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-06/11611-photo-main.jpg)
Pasztet warzywny
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Składniki:
oliwy z oliwek - 100 ml
marchewki - 2
pietruszki - 2
por
2 laski selera naciowego
świeżej bazylii - 2 garści
majeranku - 1 łyżeczka
lubczyku - 1 łyżeczka
łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/2 łyżeczki
zmielonych pestek ze słonecznika - 90 g
sól i czarny pieprz do smaku
2 razy 1 łyżeczka oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
Prażymy na 1 łyżeczce oleju kokosowego w woku
Łączymy z oliwą, mąką, przyprawami, pomidorkami i pestkami
Pieczemy w wysmarowanej olejem kokosowym keksówce w temperaturze 200 stopni C, bez termoobiegu, przez ok. 40 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.