![Kogel mogel zapiekany](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-12/3567-photo-main.jpg)
Kogel mogel zapiekany
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, cytrusy
Składniki:
cytryna - 2 plastry
ksylitol albo ksylitol-puder - 2 szczypty
Sposób przygotowania:
2. Cytrynę myjemy, obieramy. Każdy plasterek dzielimy na 6 kawałków (jak tort)
3. Żółtka oddzielamy od białka
4. Żółtka miksujemy z ksylitolem, aż powstanie puszysta, jasna masa
5. Cytrynę układamy na dnie pojemniczka i zalewamy ją masą
6. Tak przygotowaną każdą porcję kogel mogel oprószamy szczyptą kylitolu (albo ksylitolu-pudru)
7. Deser zapiekamy przez 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.