![Kurczak z cytryną i imbirem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-03/4642-photo-main.jpg)
Kurczak z cytryną i imbirem
![](/cache/a32x32/files/users/531-avatar-403484349.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): francuska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, cytrusy, drób
Składniki:
skrzydełko - 2 szt.
cytryny - 2 szt.
olej kokosowy - 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
2. Obieramy imbir i kroimy w drobną kostkę
3. Parzymy cytrynę, szorujemy je dokładnie i ścieramy skórkę z jednej z nich
4. Układamy kurczaka w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy go sokiem z cytryny
5. Drugą cytrynę kroimy w plasterki i układamy na kurczaku i w naczyniu
6. Imbirem posypujemy po mięsie
7. Dolewamy wodę, tak by zakryć całego kurczaka
8. Pieczemy, ok 60 minut, aż skórka się zarumieni
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.