Jaglane kotleciki
zyjezebyjescRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
cebula - 1 szt.
kasza jaglana - 100 g
wywar z warzyw lub woda - 2 razy tyle co kaszy
jajko - 1 szt.
masło (opcjonalnie) - 1/2 łyżeczki
zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej kokosowy do smażenia trochę
Sposób przygotowania:
2. Paprykę myjemy i kroimy na kawałki
3. Cebulę obieramy, myjemy i szatkujemy
4. Paprykę i cebulę dusimy na oleju
5. Natkę myjemy i szatkujemy
6. Kaszę (musi być dobrze wygotowana), duszone warzywa, natkę i jajko łączymy
7. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, można zemleć pestki słonecznika i ją zagęścić
8. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
9. Formujemy kotlety i podsmażamy na oleju albo pieczemy w nagrzanym do 160 stopni C piekarniku przez ok. 25 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.